Samočistiaci magnetický separátor nad dopravník (MS F)

Magnet nad dopravník - nový typ - samočistiaciTento separátor slúži ma separáciu najmä väčších kovových magnetických nečistôt zľahka priestupných zmesí dopravovaných na dopravnom páse. Väčšinou je nad dopravný pás umiestňovaný s vodorovným pootočením o 90° alebo nad vynášací valec (viď nákresy).

Nachytané magnetické nečistoty sú vynášané bokom pomocou pásu, ktorý sa otáča okolo magnetu.

Každému zákazníkovi vychádzame maximálne v ústrety. Vyrábame na mieru podľa Vašich potrieb. NAPÍŠTE SI O PONUKU NA SEPARÁTOR

Tento výrobok vyvíja a vyrába naša spoločnosť. Montáž a servis vykonávajú naši odborne vyškolení technici.

Potrebujete poradiť? Ozveme sa Vám.
POSLAT DOTAZ

VIACEJ INFORMÁCIÍ NA ŠPECIALIZOVANOM WEBE

Konštrukcia separátora nad dopravníkom

Pri konštrukcii separátora sme uplatnili naše dlhoročné skúsenosti s výrobou magnetických separátorov. Kládli sme dôraz predovšetkým na vysokú účinnosť separácie (silu a dosah magnetického poľa), odolnosť separátora i v najnáročnejších podmienkach a na jeho spoľahlivosť.

Tento separátor je vyrobený na špičkových CNC strojoch a sú použité komponenty svetových výrobcov. Napríklad ložiská SKF, pohon Nord a závitová prevodovka universal - v prípade záujmu osadená meničom Nord. Celkovo je separátor vyrobený tak, aby byl odolný i v náročných podmienkach (napr. vysoká prašnosť). Všetky ložiská sú dôkladne zakrytované.

Ako je účinný magnet nad dopravník

 

Samočistiaci magnetický separátor nad dopravník (MS F EKO) - EKOnomický

Samočistiaci magnetický separátor nad dopravník (MS F EKO)Ekonomická varianta vyššie uvedeného separátora. U tohoto magnetického separátora sú zachytené nečistoty taktiež vynášané bokom, vedľa dopravného pásu, pásom, ktorý sa otáča okolo magnetu.

Tento separátor v prevedení EKO je vybavený pohonom Nord. Sú použité bežné ložiská. Taktiež telo separátora nie je tak dôkladne zakrytované ako u typu MS F. Obidva typy separátorov vyrábame v rôznych veľkostiach tak, aby ich bolo možné inštalovať nad dopravné pásy rôznej šírky.

Každému zákazníkovi vychádzame maximálne v ústrety. Vyrábame na mieru podľa Vašich potrieb. NAPÍŠTE SI O PONUKU NA SEPARÁTOR

Tento výrobok vyvíja a vyrába naša spoločnosť. Montáž a servis vykonávajú naši odborne vyškolení technici.

Potrebujete poradiť? Ozveme sa Vám.
POSLAT DOTAZ

Porovnanie magnetických separátorov MS F a MS F EKO

Vlastnosti Separátor MS F Separátor MS F EKO
Separátor s automatickým čistením ano ano
Možnosť inštalácie kolmo i rovnobežne s dopravníkom ano ano
Vysoká účinnosť separácie ano ano
Pohon NORD ano ano
Ložiská SKF Bežné ložiská
Použitie i vo veľmi prašnom prostredí ano Nedoporučujeme
Zakrytovanie tela separátoru ano ne
Možnosť vybaviť snímačom otáčiek ano ne
Možnosť vybaviť kontrolou skĺznutia pásu ano ne

 

Užitočný tip pre vás - ešte účinnejšia separácia kovov na dopravnom páse

Umiestnenie magnetickej dosky a magnetického valca

Pri separácii kovov z vyššej vrstvy materiálu na dopravnom páse odporúčame pre maximálnu účinnosť separácie použiť okrem separátora nad dopravník alebo magnetickej dosky  (1) tiež magnetický valec (2), ktorý odseparuje kovy zo spodnej časti vrstvy.