Magnetický válecMagnetický valec slúži k separácii kovových častí zo sypkých zmesí (drevo, kameň, uhlie, farebné kovy, odpadové zmesi). Samočistiaci magnetický valec je vsadený do pásového dopravníka, po ktorom je materiál prepravovaný k odseparovaniu. Kovové častice sú magnetickým valcom pridržané až za os valca, kde dôjde k ich oddeleniu a kovy samovoľne odpadnú (viď. animácia).

Magnetický válecPoužitím magnetického valca sa výrazne zvýši kvalita spracovaného materiálu. Je vhodné ho využiť tiež tam, kde je treba ochrániť zariadenie pred poškodením kovovými časticami. Pri vyššej vrstve dopravovaného materiálu doporučujeme použiť aj v kombinácii s magnetom nad dopravník, ktorý umožní efektívne separovať kovy z hornej vrstvy separovaného materiálu.

Každému zákazníkovi vychádzame maximálne v ústrety. Vyrábame na mieru podľa Vašich potrieb. NAPÍŠTE SI O PONUKU NA SEPARÁTOR

Tento výrobok vyvíja a vyrába naša spoločnosť. Montáž a servis vykonávajú naši odborne vyškolení technici.

Potrebujete poradiť? Ozveme sa Vám.
POSLAT DOTAZ

VIACEJ INFORMÁCIÍ NA ŠPECIALIZOVANOM WEBE

Animácia fungovania magnetického valca

Princíp používania magnetického valca

Magnetický valec je osadený feritovými magnetmi. Je možné ho osadiť veľmi silnými neodymovými NdFeB magnetmi. Magnetický valec sme schopní rozmerovo prispôsobiť požiadavkam zákazníka. Svoje uplatnenie nájde pri recyklácii odpadu (k získavaniu magnetických materiálov z odpadových zmesí), na pílach, v kameňolomoch.

Užitočný tip pre vás - ešte účinnejšia separácia kovov na dopravnom páse

Umiestnenie magnetickej dosky a magnetického valca

Pri separácii kovov z vyššej vrstvy materiálu na dopravnom páse odporúčame pre maximálnu účinnosť separácie použiť okrem separátora nad dopravník alebo magnetickej dosky (1) tiež magnetický valec (2), ktorý odseparuje kovy z vrchnej časti vrstvy.