Magnetický zmäkčovač vody (priemer 20, 25, 32 mm)Tvrdá voda obsahuje väčšie množstvo vápenatých alebo horčitých solí, ktoré svojou kryštalizáciou vytvárajú usadeniny (tzv. „vodný kameň“) na vodovodnom potrubí, armatúrach či vodovodných batériách. Tento jav výrazne narastá zohrievaním vody, takže vodný kameň sa najviac usadzuje na zohrevných telesách bojlerov, práčiek, umývačiek a varných kanvíc. Usadený vodný kameň nielen znižuje životnosť týchto zariadení, ale tiež zvyšuje spotrebu elektrickej energie. Naviac odstránenie vodného kameňa je veľmi obtiažne a nákladné, ak je vôbec možné.

 

Ako funguje magnetický zmäkčovač vody?

Magnetický zmäkčovač vody mení fyzikálne vlastnosti solí prechádzajúcich magnetickým polom, veľmi zjednodušene povedné, vodu „zmäkčuje“ a významne tak obmedzuje usadzovanie vodného kameňa. Takto „upravená“ voda potom môže dokonca rozpúšťať usadeniny už vytvorené.

Usadenie magnetického zmäkčovača na potrubie

Náš produkt nepotrebuje elektrickú energiu ani náhradné náplne. Oproti iným výrobkom na našom trhu disponuje silnými neodymovými magnetmi, ktorých magnetické pole je radovo silnejšie než u feritových magnetov. Plastový plášť je vybavený ergonomickými prvkami pre jednoduchú inštaláciu, bez prerušenia potrubia, bez náradia!

Vplyv magnetického zmäkčovača na kvalitu vody

Miera zníženej tvrdosti vody a tvorby usadenín je závislá na typu a stavu vodovodného potrubia, teploty vody, stupni tvrdosti vody a ďalších vonkajších faktoroch, a jej hodnotu nie je možné zaručiť!

On-line predaj magnetických pomôcok

V našom e-shope si určite vyberiete

KÚPTE SI ZMÄKČOVAČ VODY V E-SHOPE

UPOZORNĚNÍ:  Zařízení není určeno ani schváleno pro úpravu pitné vody, doporučuje se jej instalovat až na odbočku pro výrobu teplé užitkové vody (ke kotli, bojleru či pračce).