Výsuvný rotačný magnetický separátor (MSVR)

Výsuvný rotačný magnetický separátorRotačný magnetický separátor sa skladá z magnetických výsuvných trubíc, ktoré sú umiestnené v skrinkovej konštrukcii zakončenej prírubami. Komponent s magnetickými trubicami je umiestnený na hriadeli poháňaný elektromotorom (400 V). Počas separácie sa teda magnetické trubice plynule otáčajú, čo znižuje riziko prebrúsenia krycích trubic magnetov abrazívnym materiálom a tiež znižuje riziko upchatia separátora ťažšie sypným materiálom. Povrchová úprava zariadenia je pieskovaním (za príplatok možnost dodať v leštenom prevedení).

Magnetický separátor je zakončený štvorcovými prírubami. Sme však schopni vyhovieť vašim požiadavkam na vstupné/výstupné rozmery a rôzne druhy zakončenia.

Magnetický separátor je skladom ihned k dodaniu.
KÚPIŤ SEPARÁTOR

Tento výrobok vyvíja a vyrába naša spoločnosť. Montáž a servis vykonávajú naši odborne vyškolení technici.

Každému zákazníkovi vychádzame maximálne v ústrety. Vyrábame na mieru podľa Vašich potrieb. NAPÍŠTE SI O PONUKU NA SEPARÁTOR

VIACEJ INFORMÁCIÍ NA ŠPECIALIZOVANOM WEBE

Výhody separátora

  1. Veľmi vysoká účinnosť separácie.
  2. Je vyrobený z nerezovej ocele 1.4301.
  3. Rotujúce trubice sú poháňané elektromotorom.
  4. Znížené riziko prebrúsenia trubíc abrazívnym materiálom.
  5. Možnost meniť rýchlosť rotácie magnetických trubíc.

Aké materiály dokáže triediť

  • Sypké a ťažšie priestupné zmesi
  • Materiály náchylné ku klenbovaniu
  • Abrazívne materiály

Konštrukcia rotačného separátora

Magnety sú vsadené v nerezovom púzdre, takže sú chránené pred poškodením a ich čistenie je veľmi jednoduché, rýchle a pohodlné. Magnetické trubice sú umiestnené na rotačnom hriadeli, ktorý je poháňaný elektromotorom. Je možné meniť rýchlosť rotácie magnetických trubic podľa typu a množstva separovaného materiálu.

Rotujúce magnetické trubice

Magnetický separátor je osadený veľmi silnými neodymovými NdFeB magnetmi s magnetickou indukciou 10.400 G (na prianie môžeme použít magnety s magnetickou indukciou viac ako 14.000 G!). Priemer magnetickej výsuvnej trubice 30 mm, hrúbka steny trubice cca 0,7 mm. Zariadenie je kompletne vyrobené z nerezovej ocele 1.4301.

Čistenie magnetického separátora

Odstránenie zachytených kovových nečistôt je veľmi jednoduché. Po odistení spon vytiahnete magnetické trubice z tela separátora. Potom vyklopíte dvierka a zafixujete ich v tejto polohe zaisťovacím čapom. Na magnetickú trubicu nasuniete zbernú nádobu. Ako posledný krok odstránite z magnetických jadier trubice spolu so zbernou nádobou. Zachytené kovy odpadnú do zbernej nádobky a magnetický separátor je vyčistený.